Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Під Бахмутом загинув захисник з 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Павло Романович Воробець

Під Бахмутом загинув захисник з 10-ї гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" Роман Воробець

Павло Романович Воробець боронив Україну з 2014 року, вижив у важких боях і пройшов Дебальцівський котел… 31 грудня 2023 року загинув під час мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Про загибель сповіщає донька Героя Аліна. Редакція Інформатора висловлює щирі співчуття родині, друзям, побратимам і близьким.

Павло Романович Воробець народився 1976 року.

Був стрільцем-помічником гранатометників мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотного батальйону мотопіхотної роти військової частини А4267.

У зону бойових дій вирушив 2014 року в складі 128-ї бригади.

Воював під Нікішиним та вийшов з Дебальцівського котла.

Отримав багато нагород за зразкову службу й відданість Батьківщині. Потім перебував за кордоном. Та з початком повномасштабної війни не міг стояти осторонь від біди в Україні, тому повернувся, щоб стати на її захист. Вирушив на поле бою 11 липня 2022 року вже в складі 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Виконуючи бойові завдання із захисту Батьківщини, двічі, у серпні та жовтні 2022 року, отримав осколкові поранення. Після тривалої реабілітації повернувся на поле бою до своїх побратимів.

31 грудня 2023 року від отриманих поранень унаслідок мінометного обстрілу військовими формуваннями російської федерації поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області Павло Воробець загинув.

Він був справжнім патріотом, незламним воїном, надійним другом і просто хорошою людиною.
Побратими Павла говорили про нього найкращі слова. Усі, хто знав цього мужнього воїна, сумують також разом з рідними.

У Героя залишилася дружина, неповнолітня донечка, мама, сестра й побратими.

Вічна пам’ять та шана Герою Павлові Воробцю.

У скорботі схиляємо голови перед рідними. Пам’ятаймо, якою ціною дається свобода

Нагору