Інформатор Коломия

З полону звільнили прикарпатку Галину Федишин

З полону звільнили прикарпатку Галину Федишин

Галина Федишин з Івано-Франківщини була останньою дівчиною-морпіхом, яка перебувала в російському полоні. Вона була в неволі майже два роки. Вчора, 3 січня, дівчину разом з іншими полоненими військовими повернули в Україну.

Передає Інформатор, посилаючись на допис командира 36 окремої бригади морської піхоти.

Як відомо, 3 січня звільнили 230 полонених: 213 солдат і сержантів, 11 офіцерів та 6 цивільних. Серед них була й 28-річна військова медикиня Галина Федишин.

“Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод Ілліча, “Азовсталь” та пекельний полон”, — пише Сергій Волинський.

Галина Федишин — родом із села Сваричів Рожнятівської громади.

За інформацією від Суспільного, дівчина навчалася у Звягельському фаховому медколеджі, який закінчила у 2015 році. Згодом вона повернулася на Франківщину і стала на облік у військкоматі.

“Рік вона оббивала їхні пороги, бо її не хотіли брати. Галина — маленька, худенька. Але врешті вона досягла свого і її взяли в бригаду”, — говорить директорка соціально-психологічної служби Звягельського медколеджу Ніна Мороз.

За її словами, медикиня була поранена. Потрапила в полон під час виходу з “Азовсталі” у травні 2022 року. Тоді ж у полон потрапив і її хлопець-військовий, який родом із Донеччини.

“В полоні вони не бачилися, він лише зміг якось дізнатися тоді, що Галя жива. Наскільки мені відомо, хлопця з полону звільнили трохи раніше”, — сказала Ніна Мороз.

Навіть у полоні Галина Федишин принципово розмовляла українською мовою.

“Росіяни декілька разів імітували її вивезення на обмін, але в результаті повертали назад до місця утримання”, — йдеться у дописі генерального штабу ЗСУ у Telegram.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору