Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Тепер у Надвірній будуть реабілітувати пацієнтів стаціонарно

Тепер у Надвірній будуть реабілітувати пацієнтів стаціонарно

У Надвірнянській ЦРЛ зможуть повноцінно реабілітуватись військові та цивільні. Днями на базі медзакладу відкрили учасне стаціонарне відділення реабілітації та відновлювальної медицини.

Деталі розповість Інформатор від голови ОВА.

В Івано-Франківській області розширюють мережу реабілітаційних закладів. Нагадуємо, що в грудні реабілітаційне відділення облаштували у лікарні Коломиї.

Як зазначається, ще з квітня 2023 року у Надвірнянській ЦРЛ військовослужбовці та мешканці району могли проходити реабілітацію, щоправда лише амбулаторно. Щодня приймали близько 40 пацієнтів. Тепер заклад розширили, капітально відремонтували приміщення та встановили сучасне обладнання.

В стаціонарному відділенні реабілітації та відновлювальної медицини в районній лікарні Надвірної пацієнти зможуть відновлюватись після різноманітних травм, захворювань та оперативних втручань. Стаціонар розрахований на 20 ліжок.

“Одним з перших пацієнтів стане 41-річний Віталій – захисник з Прикарпаття, який на війні отримав поранення голови. Курс реабілітації розпочав кілька тижнів тому, в амбулаторних умовах. Тепер йому допоможуть ефективно відновлюватись у стаціонарі. Зі слів медиків, працювати є над чим, адже Віталію потрібно знову вчитись ходити, одягатися та обслуговувати себе”, – йдеться в дописі.

У відділенні збережений інклюзивний підхід. Зі слів голови ОВА, ще потрібен ліфт, але це питання планують незабаром вирішити.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть на пошту kl.informator@gmail.com

Нагору