Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї готують унікальну книгу про війтівський і раєцький уряди міста 1739-1769 рр

У Коломиї готують унікальну книгу про війтівський і раєцький уряди міста 1739-1769 рр

Яким було життя в Коломиї у ХVІІІ столітті розповість нова книга війтівського і раєцького урядів міста 1739-1769 рр. Зараз друк видання на завершальній стадії.

Інформатор розповість, про що книга, як її готували і яка вартість.

Наразі відомо небагато. У друкарні розповіли, що у книзі зібрано звернення та спори від містяну 1739-1769 рр до війта та всього магістрату з судом докупи. Записи велися польською, тому ці давні реєстри довелося перекласти. Хоча у книзі відтворено і фрагменти оригіналу.

Книга розкриває судові справи і спори, загалом діяльність ратуші майже три століття тому.

“Я знайшов унікальний давній рукописний на 274 сторінку. Читати його досить складно, але науковці й перекладачі зі Льовові зуміли прочитати цей текст і перекласти його. Книга уже на стадії корекції. Сподіваємося також буде другий і третій том”, – каже упорядник, коломиянин Юрій Романюк.

Наразі на дослідження уже витрачено біля 190 тис грн. Інвестували ці кошти небайдужі коломияни.

Також і саме місто долучилося до виходу унікальної книги у світ: 98 тис грн бюджетних коштів направлено на друк 500 примірників у Коломийській друкарні ім. Шухевича. Відтак вартість друку сягає 196 грн за книгу.

Коломиян зможуть придбати її у книгарнях міста.

З нетерпіння чекаємо на вихід у світ цих безцінних для історії славної Коломиї даних. Тож уже скоро наші шановні поціновувачі екскурсів у бувальщину міста над Прутом зможуть ознайомлюватися із найцікавішими історіями на сайті Інформатора.

На головному фото відтворено уривок із рукопису 1739-1769 рр.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору