Інформатор Коломия

ГРОШІ

Хто з військовослужбовців Коломийської громади може отримати виплати

Хто з військовослужбовців Коломийської громади може отримати виплати

З осені 2023 року деякі воїни з Коломиї та сіл нашої громади отримали виплати на амуніцію. Також місто підтримує і тих, хто в бою отримав поранення.

Інформатор розповість детальніше, хто і в якому обсязі може отримати кошти з бюджету.

Виплати для придбання необхідного військового спорядження у ратуші вирішили залишити на рівні минулого року: по 15 тис грн разово на особистий рахунок.

Але не всі військовослужбовці можуть отримати таку допомогу: виплата призначена тільки для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях або ж брав не раніше, як 90 днів від моменту звернення.

У 2023-му 425 воїнів отримали по 15 тисяч гривень. Відтак торік на ці виплати з міського бюджету витратили понад 6,37 млн грн.

Ще 970 тисяч гривень отримали важкопоранені військовослужбовці для лікування.

Бюджет 2024 року також передбачає надання допомоги пораненим.

Виплата залежить від ступеню важкості отриманого поранення, тому така допомога коливається від 1 тис грн до 100 тис грн.

У ратуші переконують, що навіть, якщо закладених на рік коштів не вистачить, то готові знімати кошти з інших заходів і перенаправляти їх.

Документи може подати військовий особисто або один з членів його сім’ї (батько/мати, чоловік/дружина, повнолітні діти).

Для отримання коштів з 4 вересня у Коломийський ЦНАП потрібно принести такі документи:

  1. копія паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу громадянина України) заявника;
  2. копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою);
  3. копія довідки про реєстрацію місця проживання;
  4. копія документа про безпосередню участь у бойових діях, виданого військовими формуваннями відповідно до законодавства України, з датою видачі не пізніше 90 днів до дати звернення;
  5. банківський документ про реквізити одержувача допомоги (військовослужбовця).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору