Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Благодійна коляда: “Саджовецькі козаки” придбали 14 дронів для ЗСУ

Благодійна коляда: "Саджовецькі козаки" придбали 14 дронів для ЗСУ

У Саджавці вже стало доброю традицією направляти кошти з коляди на перемогу. Започаткував такий звичай місцевий мешканець і багаторічний волонтер Микола Андрійчук. Цієї зими саджавчани забрали кошти на 14 дронів для захисників.

Інформатор розповість про все датально.

Дрони 7-ки та 9-ки для захисників придбали саджавчани спільно із людьми, які донатять. Усі кошти потрапляють на рахунок “Саджовецькі Козаки”. Волонтер Микола Андрійчук ділиться, що завдяки людям, які допомагають, вони закупили чимало дронів з початку повномасштабного вторгнення.

Ми від початку війни і до сьогодні вже мали 60-70 поїздок до військових. Я точно не рахую, але от за останній рік мали точно 30 поїздок. Навіть у Новому Році вже відправляємось. Ми дуже зарядилися саме перед новорічними святами. За грудень, завдяки нашим заробітчанам із Чехії, Бельгії, ми змогли відвезти військовим 2 антидронові рушниці та 20 дронів. Ми розуміємо, що це зараз необхідне захисникам, бо ситуація там важка”.

Один дрон 7-ка вартує 16 600грн, а от 9-ка має вартість 26 900грн. На щастя, ціни не ростіть ще від початку повномасштабного вторгнення.

Микола розповів, що з села Саджавка воює зараз біля 40 захисників, двоє з них є операторами БПЛА. Один – на Авдіївському напрямку, а інший – на Бахмутському. Громада допомагає їхнім підрозділам, чим тільки може.

Наразі, до військових поїдуть 14 дронів. З них 10 – 7-ки, та 4 – 9-ки.

На кожній вбивчій пташці зазначено вулицю, яка передала коляду на придбання дрону. Тримаємо кулаки, щоб ці безпілотники влучали прямо у ворожі цілі й наближали нашу жадану перемогу.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору