Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатця на 20 років позбавили права керувати авто

62-річного чоловіка з Прикарпаття п’ять разів притягували до адміністративної відповідальності. Зрештою його оштрафували на кілька десятків тисяч та заборонили сідати за кермо 20 років. 

Пише Інформатор Калуш, за повідомленням на сторінці Долинського районного суду Івано-Франківської області, пише.

У постанові суду йдеться, що мешканець села Шевченкове Калуського району, керуючи автівкою, скоїв зіткнення із автомобілем Ford Fusion. Останній рухався у зустрічному напрямку. Внаслідок аварії автомобілі були механічно пошкоджені.

Раніше горе-водія вже двічі позбавляли права керування транспортним засобом, проте він продовжував їздити, будучи позбавлений цього права. Зрештою і цей раз він будучи особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння.

“Дуже дивною видається поведінка цього водія. Попри неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності та заборону керувати транспортними засобами, сплачені ним же значні штрафи, притягнення до кримінальної відповідальності за ці ж діяння горе-водій продовжував наражати себе і оточуючих на небезпеку”, – зазначають у дописі суду.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав. Суд призначив йому стягнення у виді санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з-поміж вчинених. А це 51 000 гривень штрафу та 19 років, 11 місяців й 16 днів позбавлення права керування транспортними засобами (10 років присуджених та невідбутих 9 років й 11 місяців).

Також вироком суду від 8 грудня 2023 року чоловіка було притягнуто до кримінальної відповідальності за умисне невиконання постанови суду (заборона керування транспортом), підроблення посвідчення водія та його використання. Суд призначив йому 17 тисяч гривень штрафу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору