Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї біля Писанки встановили ліхтарі. Чи пасують вони історичному середмістю?

У Коломиї біля Писанки встановили ліхтарі. Чи пасують вони історичному середмістю?

Основна частина роботи з реконструкції площі перед Музеєм писанкового розпису завершилась ще наприкінці 2023 року. Площу забрукували, зробили кілька клумб і висадили дерева. А нещодавно встановили ліхтарі у мінімалістичному стилі.

Інформатор покаже, як вони виглядають.

Звичайна чорна металева труба і три невеликі світильники – такий вигляд мають нові ліхтарі перед Музеєм писанкового розпису. Поряд з іншими ліхтарями із ковкою та фігурними орнаментами обновка досить дисонує, виглядає біднувато.

За вимогами до підрядника ліхтарів мало бути 12, проте наразі ми нарахували лише 6.

Нагадаємо, ремонт площі розпочався на весні 2023 року. Тоді викорчували десятки туй та біля сотні кущів троянд.

Реконструкція площі перед Писанкою мала обійтися місту у майже 4 млн грн. Але виконати всі роботи у у зазначений термін не встигли. Відтак бруківка, виведення комунікацій і кілька дерева витягнули з бюджету  майже 3 млн 374 тис грн.

Виконавець – ТОВ “АВТОМАГІСТРАЛЬ-ІФ”.

Так за вимогами тендеру реконструкції на площі мали замінити понад 2 250 м² плитки, встановити 12 ліхтарів, 30 садово-паркових лавок і 10 урн для сміття.

Біля нових посаджених дерев мали встановити чавунні решітки у кількості 15 шт, а ще розмістять 18  дерев’яних ящиків для квітів, хоча про самі квіти у вимогах нічого не сказано.

У листопаді 2023 року коломияни побачили, як змінилась площа.

До теми: У Коломиї нарешті відкрити площу перед Писанкою

Як виглядають нові ліхтарі на оновленій площі – дивіться на фото.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору