Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Обертинська громада втратила на війні двох захисників

Обертинська громада втратила на війні двох захисників

Двоє захисників України з Обертинської громади загинули при виконанні – 48-річний Володимир Золотарчук та 32-річний Павло Прядка. Обидва родом з села Яківка.

З сумом сповіщає Інформатор.

Нещодавно сумна звістка прийшла до громади Обертина. На війні загинув 32-річний мешканець села Яківка  Павло Олександрович Прядка.

Народився 27. липня 1991 року.

Павло проживав у селі Ольгопіль Єланецького району Миколаївської області. Навчався спочатку в місцевій середній школі, згодом-у Миколаївському будівельному коледжі та Київському національному університеті будівництва та архітектури. Закінчивши навчання, пішов на строкову службу до лав ЗСУ, а пізніше – до Миколаївського управління поліції.

Павло став на захист рідної землі. В одному з боїв був поранений, та не залишив у біді свого пораненого побратима.

Останній бій для Героя-патріота був 27 грудня 2023. Ворожа куля забрала його життя. Воїну-захиснику назавжди залишилося 32.

15 січня громада зустрічала полеглого Героя у трьох селах.

Час і місце поховання оприлюднять згодом.

Про загибель ще одного краянина Обертинська селищна рада сповістила сьогодні.

14 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області загинув житель села Яківка Володимир Васильович Золотарчук, стрілець 3-го відділення 2-го взводу 4-ї роти 2-го батальйону охорони в/ч Т0910, проявивши стійкість та мужність у боротьбі з агресором.

Народився Володимир 8 березня 1976 року. Навчався спочатку в місцевій школі, а пізніше – в Коломийському ПТУ №10. Працював шофером у колгоспі, згодом – на сезонних роботах. Товариський, життєрадісний, щирий та привітний, завжди приходив на допомогу односельчанам.

Мама втратила сина, дружина – чоловіка, а троє дітей – батька. Володимиру назавжди 48.

Про зустріч Героя та чин похорону надамо інформацію пізніше.

Щирі співчуття рідним, близьким, побратимам і сусідам загиблих захисників. Хай ворог відповість за кожне забране життя, нехай ця надзвичайно висока жертва не буде марною.

Нагору