Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї прощатимуться із 5-річним Велесом Пашником, який впав у кому після видалення молочних зубів

У Коломиї прощатимуться із 5-річним Велесом Пашником, який впав у кому після видалення молочних зубів

Більше місяця маленький Велес Пашник пробув у глибокій комі, в яку впав після видалення молочних зубів під загальною анестезією. На жаль, хлопчик так і не вийшов з коми. Прощання із 5-річним Велесом відбудеться у церкві св. Йосафата у Коломиї.

Інформатор висловлює співчуття батькам та всій родині.

Велесу Пашнику видаляли два молочних зуба під загальною анестезією в стоматологічній клініці “Ori-Dent” у Львові. Після цього він впав у кому. Йому діагностували смерть мозку.

“В суботу (9 грудня, — ред.) лікар сказав, що у сина предагонія, тобто по суті смерть. Ми вірили, що дитина відійде. У понеділок (11 грудня, — ред.) вже була зроблена друга енцефалограма, яка не відчула жодного сигналу від мозку. Тобто поставили діагноз смерть мозку”, — розповідав Суспільному батько хлопчика Віктор Пашник.

17 грудня 2023 року за цим фактом було розпочато кримінальне провадження.

Фото зі сторінки батька

Дитина перебувала у комі 37 днів.

Прощання з хлопчиком відбудеться в Церкві святого Йосафата (дитяча церква) міста Коломия у вівторок, 16 січня, о 10:00.

Співчуття рідним і близьким.

Сподіваємося на справедливе покарання для тих, через кого цей маленький янгол сьогодні не з нами.

На превеликий жаль, 13 січня Велес помер у лікарні. Трагічну звістку повідомив батько Віктор на своїй сторінці у Facebook.

Сім’я хлопчика добре знана в Коломиї: мама Мар’яна Вахняк – відома скульпторка, член Національної спілки художників України. Батько – Віктор Пашник, талановитий кобзар, його неймовірна гра і спів часто любували коломиян. 

 

Нагору