Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Молодий тероборонівець Олександр Лесько з Коломиї отримав Золотий Хрест від Валерія Залужного

Молодий тероборонівець Олександр Лесько з Коломиї отримав Золотий Хрест від Валерія Залужного

До війни коломиянин Олександр Лесько працював тренером-реабілітологом. Але від початку повномасштабного вторгнення добровільно приєднався до 77 батальйону. Сьогодні, 17 січня, Олександру виповнилось 28 років.

Інформатор вітає Олександра з днем народження. Хай не цьому непростому шляху його оберігають вищі сили, а любов і підтримка рідних допомагають в добрі та здоров’ї повернутися додому.

З перших днів повномасштабного вторгнення Олександр Сергійович подався до 77 батальйон ТрО. Одразу почав проводити заняття з тактичної медицини для військових та цивільних.

Ним рухало свідоме бажання, захищати Україну від російського окупанта. Він вважає це своїм прямим обов’язком, як і кожного чоловіка.

“Коли він повідомив мені про своє рішення, його слова були: “Я мушу піти на війну, якщо ми не зупинимо їх там, вони прийдуть сюди”, – пригадує дружина Любов.

Коли повідомили, що батальйон відправляють безпосередньо в зону бойових дій, вирішив офіційно мобілізуватись і разом з батальйоном вирушити на захист Батьківщини. Так з 14-го квітня 2022 року і до сьогодні сержант Олександр Лесько перебуває на бойових позиціях на посаді санітара-інструктора у 77 батальйоні 102 бригади ТрО.

Батальйон виконував бойові завдання в Донецькій, Харківській областях, а тепер – на Запорізькому напрямку.

На жаль, в ході боїв були і втрати. Але медикам батальйону вдалося врятувати не одне життя. Олександр кидав на порятунок людей усі сили і повернув до життя чимало наших захисників.

За час служби отримав нагрудний знак Золотий Хрест від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за врятовані життя, оборону рідної держави та бойову звитягу.

 

Вдома на Олександра чекають найважливіші в житті люди- кохана дружина Люба та 5-річний синочок Давид. Кожен день розлуки – неймовірне випробування і велика жертва задля свободи кожного українця і незалежності України.

Нехай Олександра вірно стережуть його янголи-охоронці, поки він рятує життя захисників України. Усі ми з нетерпінням чекаємо дня перемоги, коли наші рідні повернуться додому і зможуть обійняти своїх найрідніших.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору