Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Різдвяна зірка пам’яті” в Спасо-Преображенському Угорницькому монастирі

Вчора, 17 січня, на території Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря відбувся поминальний захід “Різдвяна зірка пам’яті”, котрий присвятили вшануванню пам’яті загиблих воїнів Захисників, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність Української держави. 

Повідомляє Інформатор за даними районної державної адміністрації.

Поминальний захід проведений вже вдруге з ініціативи Високопреосвященнійшого Митрополита Галицького Андрія, керуючого Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук та начальника Коломийської районної військової адміністрації Любомира Глушкова.

Участь у ньому взяли родини загиблих Захисників з Прикарпаття, численне духовенство, керівництво та працівники Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Коломийської районної державної адміністрації та районної ради.

Розпочався захід з Молебені за Україну та її військо, яку очолили Високопреосвященний Митрополит Галицький Андрій (Абрамчук) та Намісник обителі Преосвященний Єпископ Павло (Мисак) у Свято-Введенському храмі монастиря. Наприкінці богослужіння повчальну проповідь виголосив владика Андрій.

Після завершення богослужіння відбулася панахида та освячення Меморіального комплексу з іменами та фотографіями загиблих воїнів.

Любомир Глушков, начальник Коломийської районної військової адміністрації, щиро подякував Високопреосвященному Митрополиту Андрію за вагомий внесок у справу духовного відродження нації, увіковічнення пам’яті полеглих Захисників України та з нагоди 20-ліття відродження Угорницької обителі. Вручив Почесну відзнаку Коломийського району – медаль «За заслуги перед Коломийщиною», а також Подяку голови районної державної адміністрації та районної ради. Таку ж Подяку отримав і Преосвященний владика Павло.

Під час заходу, біля храмів Угорницького монастиря, працював Консультативний пункт фахівців галузевих служб Коломийського району, щоб надати допомогу родинам загиблих, померлих та безвісти зниклих воїнів.

Інформатор закликає пам’ятати та шанувати Героїв, які віддали своє життя за те, що ми жили, за Свободу нашої України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

 

Нагору