Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Як купувати й продавати криптовалюту?

Як купувати й продавати криптовалюту?

Криптовалюта має попит у світі. Перед початком роботи на криптобіржах, вам треба визначитися, яку валюту ви хочете купити й у якому обсязі. А

Щоб визначити ідеальний момент для придбання, необхідно аналізувати динаміку цін чи проводити фундаментальний аналіз. Якщо ж ви вже точно знаєте, що вам треба, переходимо до технічних моментів.

Покупка криптовалюти

Новачкам краще вибирати централізовані біржі, де можна сплачувати покупки банківською картою. Купити криптовалюту в Україні досить легко. Ви можете скористатися однією з платформ:

  • Криптобіржі — складні, але насичені різними можливостями платформи для трейдингу.
  • Онлайн-обмінники — це сайти, де можна обміняти фіатні кошти на цифрові монети.
  • Офлайн-обмінники — схожі на звичайні обмінники для валют, проте цифрові монети приходять на вказаний криптогаманець.
  • P2P-платформи — майданчики, де можна обмінюватися криптомонетами без посередників, але потрібно пряме спілкування продавця й покупця.

Криптобіржі мають більший попит серед усіх платформ. В них треба попередньо авторизуватися та пройти верифікацію. Якщо ви вибрали централізовану біржу, як-от WhiteBIT, доведеться пройти процедуру KYC.

Коли ви вже зареєстровані, необхідно перейти до пункту «Обмін» або «Спот». А далі ви вибираєте потрібну валюту й спосіб оплати.

Продаж криптовалюти

Розглянемо продаж на криптобіржах. Уся торгівля тут побудована на основі спеціальних ордерів. Це заявки, які користувач розміщає в торговому терміналі, щоб купити чи продати цифровий актив. Наприклад, для швидкої торгівлі вибирають market-ордер, а якщо вам важлива конкретна вартість — limit-ордер.

Для продажу криптовалюти треба перейти на вкладку «Ринок». А там ви вже створюєте ордер, який вам потрібен. У формі заповнюєте основні поля: ціна, кількість активів тощо. Коли ви підтверджуєте заявку, ордер потрапляє у термінал торгівлі.

Зауважте, що у кожної біржі є власний інтерфейс і пропозиції щодо купівлі та продажу. Краще починати з централізованих бірж: операції тут схожі на ті, що ми робимо в повсякденні.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору