Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як одягались українські школярі до Другої світової війни?

Вишиванка з тризубом, без коричневої форми та фартухів, які вигадані радянським союзом. Що носили українські діти до школи та в дитячі садки?

Покаже Інформатор з посиланням на Ukrainian people.

Світлини початку 20-го століття показують школярів та дітей захоронок (дитячих садків) вдягнених у вишиванки. Часто можна побачити на сорочках вишитий тризуб. А в час коли робити це було заборонено, вишивальниці все одно наносили українську символіку, часто зашифровану. Наприклад, використовували блакитно-жовті барви в геометричних, або ж квіткових орнаментах.

Для українців вишита сорочка завжди була українським символом самоідентичності та свободи. В часи заборони радянською владою українських символів, сорочки ховали навіть під землею. В часи існування Другої Речі Посполитої , яка теж не була в захваті до різних національних українських проявів, все ж вишиванки носили і вчителі, і школярі. В школах часто організовували виставки робіт рукодільниць.

Також варто згадати, про щорічні Торги Волинські, де демонстрували національний одяг, виступали творчі колективи одягнені в національний український одяг.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору