Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Близько 40% шкіл на Франківщинні потребують покрашення умов в укриттях

На Прикаратті 40% загальноосвітніх навчальних закладів потребують покращення укриттів на випадок повітряної тривоги. Проте на оновлення укриттів потрібні дуже великі кошти.

Пише Інформатор посилаючись на Репортер.

Раніше говорили про те, що на Прикарпатті є лише одна школа, де взагалі немає укриття. Вона розташована у Богородчанському районі. За словами Віктора Кімаковича, зараз там організували підвезення дітей до іншого навчального закладу, де є укриття .

На разі, усі учні в області навчаються офлайн. Цього навчального року не планують масштабних змін зі сховищами. До наступного – департамент та органи місцевого самоврядування обіцяють знайти рішення, як покращити умови перебування дітей в укриттях.

“Наприклад, йдеться про заклади, які мають укриття на першому поверсі, а треба, щоб воно було на цокольному, – каже Віктор Кімакович. – Для цього треба висушити підвал, зробити вентиляцію – це у кращому випадку. А у гіршому – школа може взагалі не мати підвалу. Тоді треба будувати модульне укриття з блоків, поруч з будівлею – а більшість шкіл і не має на це місця. Крім того, треба організувати водовідведення, виготовити проєкт, згідно з державними будівельними нормами – на це потрібні мільйони гривень”.

Віктор Кімакович каже, що у 2022 році школярі сумарно провели в укриттях близько місяця часу. Тож важливо облаштувати їм комфортні умови у сховищах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

 

Нагору