Інформатор Коломия

ВЛАДА

Скоротити не можна збільшити: які кадрові зміни планують у ратуші Коломиї

Скоротити не можна збільшити: які зміни планують у ратуші Коломиї

У “добрі” роки, коли військове ПДФО приносило сотні мільйонів доходу в бюджет Коломиї, про економію на зарплатах у ратуші не йшлося. Проте уже з лютого 2024 року кілька десятків працівників ратуші можуть залишитися без своїх посад.

Інформатор розповість деталі.

Зокрема на сесії Коломийської міської ради 1 лютого депутати розглядатимуть питання про ліквідацію деяких відділів та управлінь, створення інших з подібними назвами, а також інші зміни у структурі апарату міськради.

Зазвичай структурні зміни зводяться до заміни назв підрозділів міськради.

Головні зміни:

  1. Секретаріат ради ліквідовують і утворюють  управління організаційної роботи та контролю з тією ж кіль кістю працівників (5 штатних одиниць). Цікаво, що до каденції Станіславського це був організаційний відділ.

2. Відділ з питань цивільного захисту з 3 працівниками перетворити на управління з питань цивільного захисту та військово-патріотичного виховання з 7 працівниками.

3. Управління бухгалтерського обліку та закупівель з 7 штатними одиницями ліквідувати і створити аналогічний відділ на 4 працівники.

4. Ліквідувати службу господарського забезпечення, відділ охорони здоров’я, службу у справах дітей, Центр підтримки Захисників України, відділ моніторингу внутрішньої діяльності міської ради. Разом це 17 штатних одиниць.

5. Скоротити посаду 1 заступника міського голови, зате додати 1 радника мера.

6. Зменшити чисельність у відділах міськради на 12 штатних одиниць, у інших же 3 посади додати.

Відтак у ратуші буде 51 посадова особа керівництва і 182 працівники виконкому. Разом – 233 посадовця. Рік тому ж у Коломийській міській раді та підрозділах працювало 230 людей.

До теми: Чи правду сказав мер про скорочення штату апарату Коломийської міської ради

Чи допоможе це зекономити – журналісти Інформатора з’ясують за витратами на утримання апарату міськради вже навесні. Наразі ж цікаво, для кого готують високу посаду, адже недарма додається ще один радник. Саме через радників міський голова заводить у ратушу своїх людей. Таким чином вони оминають конкурс на прийняття в органи самоврядування. А всього ж то вимагається знання Конституції України і кілька законів.

Інформатор продовжує стежити за витратами з міського бюджету. Якщо вас цікавить, скільки місто витрачає на заробітну плату певного службовця ратуші – пишіть нам на пошту  kl.informator@gmail.com.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram.  Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору