Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Завод на Коломийщині потрапив до переліку хімічно-небезпечних об’єктів

Завод на Коломийщині потрапив до переліку хімічно-небезпечних об’єктів

У списку хімічно-небезпечних об’єктів на території Івано-Франківської області – 4 підприємства. Одне з них розташоване в Коломийському районі. Через це нашому району присвоїли ІV ступінь хімічної небезпеки.

Детальніше розповість Інформатор.

У грудні 2023 року комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затвердила результати класифікації об’єктів і адміністративно-територіальних одиниць Франківщини стосовно рівня хімічної небезпеки.

Серед хімічно-небезпечних об’єктів – ТОВ «Карпатнафтохім» у Калуші, ТОВ «Калуський бровар», ПАТ Завод ТОС «Барва» в селі Ямниця та ПАТ «Городенківський сирзавод».

Згідно ступеня хімічної небезпеки об’єкту, сирзавод у Городенці – на 3 місці. Небезпечна хімічна речовина – аміак.

Щодо переліку класифікації адміністративно-територіальних одиниць Івано-Франківської області стосовно рівня хімічної небезпеки, Коломийському району надали 4-ту ступінь. Тим часом як Калуському – вищу, 2-гу ступінь.

Як пишуть, у потенційній зоні хімічного забруднення в Коломийському районі проживає 0,14 тис. осіб, а в зону можливого хімічного забруднення потрапляє 0,1% території.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору