Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як суд покарав продавця магазину в Коломиї, який незаконно переправляв ухилянтів за кордон

Як суд покарав продавця магазину в Коломиї, який незаконно переправляв ухилянтів за кордон

24 січня відбувся суд над коломиянином, який у спілці зі закарпатцями незаконно переправляв через кордон громадян України.

Інформатор розповість деталі справи.

У матеріалах справи про коломиянина дізнаємось, що він одружений і має двоє дітей. Працював продавцем магазину «Кошик»  у Коломиї.

Він разом із двома мешканцями Закарпаття придумали схему, як переправляти за кордон ухилянтів. При чому суд зазначає, що автором ідеї був саме коломиянин.

Так, у квітні 2023 року наш продавець відшукав клієнтів для втечі за кордон.

Так, 6 квітня о 9 ранку в Коломиї відбулась перша зустріч з клієнтом. Відтак 6 до 10 квітня він координував переміщення втікача різними маршрутами, зупинки в готелях та кафе. Так ухилянт дістався до села Яблунівка Вишківської територіальної громади Хустського району Закарпатської області і 11 квітняпішки незаконно перетнув державний кордон України із Румунією.

За це злочинна група отримала 12 000 $ (440 тис грн). Гроші передавали 12 квітня у Коломиї у міському парку імені Кирила Трильовського.

Друга така незаконна оборутка відбулась у червні 2023 року.

З 11 до 25 червня вони незаконно переправили через кордон ще одну особу .Чоловік втік за пішки у Румунію. За це злочинці отримали 10 000 € і 2000 $ (біля 475 тис грн). Гроші знову передавали у міському парку Коломиї.

18 грудня 2023 року між Прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та обвинуваченими було укладено угоду про визнання винуватості на підставі ст. 468, 469, 472 КПК України.

Відповідно до положень даної угоди підозрюваний визнав свою вину і надав викривальні покази щодо діяльності організованої злочинної групи, зокрема щодо її організатора.

Відтак суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна. А згодом звільнив від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.

Заставу в розмірі 214 720 грн направити на ЗСУ.

Скасувати арешт майна: мобільних телефонів, 2850 Євро, 404 доларів США, 100 польських злотих. Все це повернули засудженому.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору