Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Війна забрала батька 4-х дітей: у Верховині прощалися із Героєм Віталієм Кварцяним

Війна забрала батька 4-х дітей: у Верховині прощалися із Героєм Віталієм Кварцяним

Віталій Кварцяний родом з Коломийщини, згодом переїхав у Верховину. Будучи багатодітним батьком, не задумуючись, він став на захист України в перші дні повномасштабного вторгнення. На жаль, загинув воїн 9 вересня 2023 року. Вчора, 27 січня, Героя провели в останню путь.

Інформатор висловлює співчуття рідним, близьким, знайомим, побратимам.

Віталій Святославович Кварцяний народився 13 серпня 1982 року в селі Хоросно Коломийського району. Навчався в селі Сідлище, куди пізніше й переїхав. Закінчив Івано-Франківський ліцей № 3. Після закінчення ліцею працював на фірмі «Водолій». У 2008 році він одружився з дружиною Уляною. Згодом у подружжя народилося 4-ро дітей. Був жителем селища Верховина.

Чоловік, не задумуючись, став до лав Захисників України ще 2 березня 2022 року. Був стрільцем 1-го відділення, 3-го взводу, 3-ї стрілецької роти. З честю і гідністю виконував поставлені завдання. Боровся за вільну і незалежну Україну до свого останнього подиху. Загинув Герой 9 вересня 2023 року в ході виконання бойового завдання, поблизу населеного пункту Новодарівка Пологівського району Запорізької області.

Результати ДНК-експертизи стали відомі тільки тепер. Численна громада зустрічала Героя у Верховині 26 січня 2024 року. Поховали його наступного дня.

Про Віталія розповідають, що він був доброзичливою людиною, вірним другом та побратимом. Захисник свідомо обрав для себе не простий шлях воїна. Він пішов захищати Україну та її народ, за мир на українській землі, за спокій у рідній домівці, за безпеку своєї родини.

!Війна не лишила нікого байдужим. Хтось знаходить в собі приховані сили, аби плести сітки, допомагати іншим, хтось проявляє надзвичайну психологічну стійкість, а хтось бере до рук зброю та з вірою у перемогу йде на передову боронити свою країну. Саме таким натхненним і сильним Воїном був Віталій Кварцяний!” – йдеться у дописі Верховинської селищної ради.

Вдома Героя чекали дружина Уляна, сини Борис і Тарас, доньки Діана та Валентина.

Вічна та світла пам’ять захиснику!

 

Нагору