Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вулиця Дарвіна у Нижньому Вербіжі тепер носитиме ім’я Любомира Бордуна

Вулиця Дарвіна у Нижньому Вербіжі тепер носитиме ім'я Любомира Бордуна

У селі Нижній Вербіж вулицю Дарвіна, на якій жив загиблий захисник Любомир Бордун, перейменували на його честь.

Пише Інформатор, посилаючись на допис сільської ради.

Ініціаторкою зміни назви вулиці стала мати полеглого воїна і головного освітянина Коломиї Надія Бордун. Перейменуванню вулиці передували громадські обговорення, на яких громада підтримала ідею. Тож депутати на сесії Нижньовербізької сільради 26 січня прийняли рішення перейменувати вул. Дарвіна на вулицю Любомира Бордуна.

Нагадуємо, Любомир Бориславович Бордун народився 29 червня 1984 року. Закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Працював викладачем підготовчого факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка (2008—2010), заступником директора з навчальної роботи в Коломийській гімназії імені Михайла Грушевського (2012—2016), начальником управління освіти Коломийської міської ради (2016—2022). Депутат Коломийської міської ради двох скликань.
Солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни. З початком повномасштабного російського вторгнення 2022 року воював у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади (командиром відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки). Брав участь у боях за Сєвєродонецьк. Загинув 23 вересня 2022 року на Бахмутському напрямку.

Мешканцям наголошують, що зміна назви вулиці не призводить до недійсності будь-яких документів чи необхідності їх переоформлювати. У випадку, будь-яких, юридичних дій з майном (продаж, дарування, спадкування), у сільській раді можна отримати безкоштовну довідку про перейменування вулиці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору