Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Коломияни віддали останню шану захисникам Сергію Томащуку та Ігорю Ілюку

Коломияни віддали останню шану захисникам Сергію Томащуку та Ігорю Ілюку

30 січня 2024 року численна громада Коломиї прощалася із мужніми чоловіка, захисниками, бійцями 77 батальйону ТрО Сергієм Томащуком та Ігорем Ілюком.

Інформатор також віддав останню шану Героям, які поклали життя за майбутнє українського народу.

Сергій Томащук народився 26 липня 1977 року. Проживав у Коломиї та навчався у школі №1. Далі поступив у Кам’янець-Подільську ветеринарну академію. Після закінчення працював у Коломийській ветлікарні. Сергій став на захист держави у лютому 2022 року. Був бойовим медиком зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки. Служив у 77-му батальйоні ТрО.  Отримав відзнаку за відвагу, людяність, врятовані життя. На жаль, 25 січня 2024 року Сергій загинув.

Ігор Ілюк народився 14 листопада 1973 року в с. Кринички Коломийського району. Закінчив Замулинецьку школу. Пішов навчатися у ВПУ №17 за спеціальністю токар. Почав працювати на заводі “Коломиясільмаш”. В грудні 1992 року вступив до лав ЗСУ в десантно-штурмові війська. Одружився, в шлюбі народилося двоє дітей. Згодом Ігор працював ремонтником-будівельником.
В 2023 році був мобілізований до 77-го батальйону ТрО. Захисник помер внаслідок хімічного отруєння в с. Червоне Запорізької області.

Сьогодні до Миколаєво-Успенського храму по бульварі Лесі Українки зійшлися сотні коломиян, мешканців району, рідні та близькі воїнів, побратими та ті, кого зачепила ця гірка втрата, щоб провести в останню путь Героя. Після поминальної служби вулицями міста відбулася численна скорботна хода.

Кортеж із тілом Сергія Томащука вирушив у селище Ланчин. Ігоря Ілюка поховали на Алеї Слави в Коломиї.

       

  Вічна пам’ять Героям!

Нагору