Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чим завершився суд у Тлумачі про побиття військовослужбовця Ігоря Федорака

Чим завершився суд у Тлумачі про побиття військовослужбовця Ігоря Федорака

Військовослужбовець і батько загиблого воїна Ігор Федорак 30 листопада став жертвою агресії у Тлумачі. П’яний водій зламав йому ніс і чоловік потрапив до лікарні. За наполяганням доньки захисник подав до суду.

Інформатор розповість, чим завершилась справа за матеріалами Суспільного.

30 листопада 2023 року під час конфлікту на дорозі водій Олег Гаврилишин побив іншого керманича — військовослужбовця Ігоря Федорака. Чоловік, який вдарив воїна, зізнався що перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Раніше в Ігоря Федорака на війні загинув син, а сам він півтора року воював на фронті.

Поліцейські затримали нападника та притягнули підозрюваного до адміністративної відповідальності за ст. 130, а також внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Івано-Франківський апеляційний суд 22 січня 2024 року задовольнив скаргу Олега Гаврилишина, якого 20 грудня 2023 року суд першої інстанції визнав винним за фактом пʼяної їзди.

А на засіданні суду 29 січня вирішили закрити кримінальне провадження щодо побиття військовослужбовця Ігоря Федорака. Потерпілий та обвинувачений подали заяви про те, що вони примирилися, повідомила кореспондентка Суспільного із зали суду.

Обвинувачений Олег Гаврилишин визнає викладені в обвинувальному акті обставини.

“Все так було насправді. Вибачення я попросив, на колінах попросив. Перед громадою, перед ним”, — сказав Олег Гаврилишин.

Потерпілий Іван Федорак сказав, що вирішив примиритися, бо підозрюваний пообіцяв відшкодувати йому всі збитки та щиро перепросив.

“Я прийшов з війни, змучений і не хочу цих розборів. Я стримав себе і не бив цього чоловіка. Машину він загнув. Машина бойова, пройшла зі мною багато чого. Не так за себе, як за машину. Але потім він поремонтує її”, — говорить Іван Федорак.

Прокурор не заперечив проти того, аби закрити кримінальне провадження.

Суддя Лілія Мотрук оголосила рішення.

“Суд постановив звільнити Гаврилишина Олега від кримінальної відповідальності передбаченої ч. 1 ст. 296 ККУ на підставі ст. 46 ККУ у зв’язку з його примиренням, як винуватого з потерпілим Федораком Ігорем, а кримінальне провадження — закрити”, — сказала суддя.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору