Інформатор Коломия

ГРОШІ

У пенсіонерки з Івано-Франківщини шахраї вкрали 103 тис грн

У пенсіонерки з Івано-Франківщини шахраї вкрали 103 тис грн

До 62-річної жінки з Івано-Франківська подзвонив невідомий і представився працівником банку. Він запевнив довірливу пенсіонерку, що хтось намагається зняти кошти з її картки. Відтак переконав свою жертву перекинути коши на іншу картку.

Інформатор передає деталі від поліції області.

«Вашу карту заблоковано», «з вашого рахунку підозріла транзакція», «аферисти намагаються зняти гроші з карти» – такими повідомленнями аферисти затягують своїх жертв у тенета обману.

Так, нещодавно 62-річна мешканка обласного центру повірила невідомому додзвонювачу.

Незнайомець представився банківським працівником та повідомив, що із її банківської картки відбувається зняття грошових коштів. А для збереження власних коштів клієнтці потрібно здійснити переказ на іншу картку.

Жінка самостійно здійснила переказ коштів із рахунків в сумі понад 103 000 гривень на карту, яку попередньо вказав шахрай-співрозмовник.

Важливо пам’ятати:

невідомий співбесідник представся телефоном працівником банку, і які б приводи не називав, в жодному разі не повідомляйте дані своєї банківської картки, особливо CVV, терміну дії картки, одноразових паролів з SMS, даних для авторизації в онлайн-банкінгу;
справжні співробітники банку, або працівники державних установ не запитують конфіденційної інформації;
для платежів або переказів користуйтеся лише перевіреними сервісами;
здійснюйте банківські операції тільки у відділеннях банку.
Якщо ви стали жертвою телефонного шахрайства, подайте звернення на сайті кіберполіції  або зверніться до найближчого відділення поліції.

Головне фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору