Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Снятині планують створити Алею Слави загиблим захисникам

У Снятині планують створити Алею Слави загиблим захисникам

Снятинська громада втратила 50 Героїв, які поклали своє життя за свободу українського народу. В пам’ять про земляків у міському парку Снятина планують створити Алею Слави.

Довідався Інформатор, із допису міської ради.

Влада Снятина провела зустріч з членами сімей полеглих військовослужбовців, на якій обговорили проєкт створення в місті Алеї Слави в пам’ять про земляків, які віддали своє життя за Україну.

Алею Слави пропонують розмістити у міському парку біля пам’ятника Борцям за волю та незалежність України. Там планується встановити пам’ятні дошки зі світлинами полеглих воїнів Снятинської громади, враховуючи архітектурні, естетичні та функціональні аспекти.

У Снятині також працюють на створенням серії відеороликів про життєвий шлях кожного полеглого Героя. Qr-коди з цими відеоспоминами хочуть розмістити на пам’ятних дошках на Алеї Слави, на могилах військових та в закладах, де вони навчалися.

Родинам загиблих представили графічний макет з візуалізацією в електронному вигляді.

“Ми хочемо створити щось на зразок меморіалу, щоб люди могли вшанувати пам’ять загиблих земляків, своїх рідних та близьких, помолитися, покласти квіти, провести поминальні заходи”, – зазначив міський голова.

Члени сімей в цілому підтримали запропоновані проєкти. Далі будуть детальніше обговорювати конкретні пропозиції родичів загиблих та розроблено остаточний варіант.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору