Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Підгайчиках відкрили меморіальну дошку Миколі Деделюку

У Підгайчиках відкрили меморіальну дошку Миколі Деделюку

На фасаді Підгайчиківського ліцею встановили меморіальну дошку на честь загиблого випускника, воїна, патріота Миколи Деделюка. 2 лютого 2024 року відбулася урочиста церемонія відкриття.

Пише Інформатор, посилаючись на інформацію від сільської ради.

На відкриття та освячення меморіальної дошки до навчального закладу зійшлися мати, дружина з дітьми, сестри, рідні, друзі, педагоги та учні, керівництво та працівники Підгайчиківської сільської ради, жителі села. Отець Михайло, настоятель церкви Благовiщення Пресвятої  Богородицi, провів поминальний молебень та освятив пам’ятний знак.

Солдат, стрілець-помічник гранатометного механізованого батальйону Деделюк Микола Семенович був уродженцем села Підгайчики, проживав у с. Турка П’ядицької громади. Загинув 16 липня 2023 року, у районі населеного пункту Діброва, Кремінського району, Луганської області, захищаючи  територіальну цілісність України. Йому було 50 років.

Про воїна розповідають, що він був справжнім патріотом, вдячним сином, люблячим чоловіком та братом. Микола нагороджений медаллю Івано-Франківської обласної ради «Лицар бойового чину» (посмертно).

“Дякуємо тобі, Герою, за наші мирні ранки та спокійні вечори, за будні і за свята, за щасливий сміх кожної дитини. Життя його відійшло у вічність, проте він буде гідним зразком героїзму для наступних поколінь. Назавжди в строю, назавжди в пам’яті! Схиляємо голови!” – пишуть на сторінці громади.

Вічна Слава Герою України!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору