Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Депутатка з Прикарпаття побила жінку через багно. Що вирішив суд?

Депутатка з Прикарпаття побила жінку через багно. Що вирішив суд?

31 січня судили депутатку Дзвиняцької  громади за побої односельчанки. Виявилось, причиною нападу стала… багнюка з канави. 

Що вирішив Богородчанський районний суд розповість Інформатор.

10 травня 2023 року між жінками з Дзвиняцької  громади стався конфлікт. Від словесної перепалки панянки перейшли до бійки. Зокрема згідно даних суду депутатка місцевої ради схопила односельчанку за волосся, вдарила в плече, повалила на землю і двічі копнула. Відтак жінка отримала легкі тілесні ушкодження.

У суді депутатка свою вину не визнала. Пояснила, що навесні 2021 року потерпіла вичистила канаву біля свого господарства, ґрунт з якої висипала на узбіччя. З часом частина ґрунту перетворилася в болото, що значно зменшило ширину проїжджої частини. Це перешкоджало руху дорогою. Вона як депутатка з дозволу керівництва громади та заручилась підтримкою мешканців села Росільна: замовили екскаватор та вантажний автомобіль та почали вивозити ґрунт.

“Я приїхала проконтролювати роботу, сіла в завантажений автомобіль та поїхала з водієм вивозити ґрунт за межі села. Приїхавши назад, побачила потерпілу, яка перешкоджала екскаваторнику. В цей час також підійшов працівник поліції, якого та викликала. Я, намагалася переконати потерпілу, що все законно, але та на зауваження не реагувала. Навпаки – почала загострювати конфлікт та знімати всіх на телефон. В цілях самозахисту штовхнула потерпілу, яка з власної необережності впала на землю”– розповіла обвинувачувана під час суду.

Працівники поліції, які перебували на місці події не підтвердили слова депутатки та підтримали постраждалу сторону.

Потерпіла розповіла, що коли біля хати почав працювати екскаватор викликала поліцію, такі дії роздратували депутатку, яка і нанесла тілесні ушкодження.

“В якийсь момент депутатка, будучи в агресивному стані, несподівано схопила її правою рукою за волосся, а лівою нанесла удар в праве плече, поваливши на землю. Відразу ж нанесла їй, лежачій на землі, ще два удари по руках та ногах. Відтягнув працівник поліції”, – ідеться у матеріалах справи.

Патрульний засвідчив, що депутатка обзивала жінку нецензурними словами, погрожувала фізичною розправою, через що він неодноразово робив за це зауваження. Поліцейський запропонував потерпілій пройти на територію її господарства для надання пояснень з приводу виклику. Коли він разом рушили до воріт, то депутатка наздогнала їх. Із погрозами і криками схопила жінку за волосся, вдарила, повалила на землю. Потерпіла впала на спину, вдарившись головою об землю. Але нападниця не зупинилась: нанесла кілька ударів ногами по ногах потерпілої. Тоді патрульний відтягнув її в сторону. Потерпіла, піднявшись на ноги, перебувала у стресовому стані, повідомляла, що погано себе почуває та просила викликати карету швидкої медичної допомоги. Заспокоївши потерпілу, він супроводив останню до неї на подвір`я, де відібрав у неї протокол-заяву та пояснення. Також зазначив, що потерпіла на обвинувачену не нападала, ніяких ударів їй не завдавала.

Суд визнав депутатку винуватою і призначив покарання – штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Також потерпіла у суді вимагала стягнення моральної шкоди у сумі 50000 грн. Але суд частково задовільнив вимогу: призначив удесятеро менше – 5 тис грн моральної шкоди.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору