Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Майже “Злочин і кара”: що присудили чоловіку, який на Коломийщині вбив лихварку

Майже "Злочин і кара": що присудили чоловіку, який на Коломийщині вбив лихварку

Це історія понад 10-річної давності, наче навіяна романом “Злочин і кара”, який нас змушували читати у школі. Чоловік дізнався, що у місцевої лихварки зберігаються чималі гроші, він вночі прокрався до неї в оселю і зарізав ножем. Після понад 11 років суд нарешті поклав крапку у цій справі.

Деталі знає Інформатор за даними Снятинського суду.

26 січня завершилась судова справа над чоловіком з села Дебеславці, що на Коломийщині. Місцевого мешканця звинувачували у жорстокому вбивстві.

Згідно даних вироку, зловісний план виник у підсудного влітку 2013 року, коли він дізнався, що пенсіонерка з його села дає гроші у позику під відсотки.

У ніч на 19 серпня 2013 року злочинець через вікно заліз до хати бабусі 1937 року народження. Напав на неї і, погрожуючи ножем, вимагав сказати, де та зберігає гроші. Але жінка відмовила.

Тоді той почав наносити їй удари ножем в грудну клітку та шию. У результаті  у старенької була пробита легеня, рани на плечовому суглобі, а також численні ушкодження правої китиці, правого променево-зап’ясного суглоба, правої вушної раковини, правої ключиці, потиличної ділянки голови, шиї, синці в ділянках правої щоки, правого та лівого стегон.

Всього судмедексперти нарахували 26-ти ножових ударів.

В результаті отриманих травм жінка померла на місці.

Одразу ж після вбивства злочинець знайшов у домі своєї жертви 10000 грн. Не погребував навіть дешевим мобільним телефоном марки «Nokia 1280», який оцінили в 230 грн із сім-картою. Телефон згодом таки викинув, а гроші витратив на власні потреби.

У суді обвинувачуваний відхрещувався від скоєного, переконуючи, ніби 19 серпня був у Коломиї на День міста – ходив на дискотеці у міському парку. Повернувся десь в 4-5 годині ранку.

Коли прокинувся, то побачив біля себе 3-4 незнайомих йому людей, як вони там опинились не знає. Зазначає, що двері у квартирі були відчинені, він їх ніколи не зачиняв, коли був вдома. Одразу не зрозумів, що відбувається, захотів взяти свій телефон та подзвонити, але в цей момент у нього з рук вибили телефон. Пізніше невідомі особи наказали йому одягатися та поїхати з ними, куди йому не сказали. Його посадили в автомобіль, точної марки не пам’ятає, але йому здалось, що то був автомобіль марки «Опель», у якому його повезли в напрямку міста Чернівці. З приводу проведення огляду місця події за місцем його проживання 20 серпня 2013 року обвинувачений вказав, що вважає його незаконним, оскільки він не давав на це дозволу.

Проте ряд доказів таки підтверджували причетність цього чоловіка до вбивства.

Ключовим доказом став мобільний телефон жінки, на батареї якого виявили відбитки пальців обвинуваченого.

Також у його домі знайшли фрагмент частину запальнички, який співпав з вилученою частиною на місці злочину.

Крім того, на місці виявили слід взуття, який співпав з взуттям, що носив обвинувачений. Один зі свідків повідомив, що обвинувачений напередодні злочину повідомив йому про намір поїхати до жінки у Дебеславці, щоб позичити кошти на ремонт автомобіля.

Суд визнав мешканця Дебеславців винуватим та призначив остаточне покарання – позбавлення волі на строк 13 років з конфіскацією всього майна.

Обвинуваченому зарахували попереднє ув’язнення на 6,5 років.

Вирок до виконання ще не приведений. Засуджений ще має право подати на апеляцію.

Фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору