Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Музики Правобережної Коломийщини: у Печеніжині презентували книгу Миколи Савчука

4 лютого в селищі Печеніжин відбулася презентація книги Миколи Савчука “Музики Правобережної Коломийщини”. Коломийки, гуцульські наспіви, майстерні виступи місцевих музикантів вдало доповнили знайомство з книгою.

Пише Інформатор за даними Відділу культури і туризму Печеніжинської селищної ради.

Культурний захід в Будинку культури Печеніжина розпочався з хвилини мовчання на честь загиблих захисників та захисниць, які віддали своє життя захищаючи Незалежність України.

На презентацію завітав молодий краєзнавець, захисник Андрій Мацьків, який розповів про те, що саме надихнуло його почати роботу над зібранням матеріалів про музик Печеніжинської громади.

Ще один гість – музикант, а сьогодні воїн, який проходить реабілітацію після поранення, Микола Мотрюк – поділився тим, як народна музика допомагає нашим захисникам та підтримує бойовий дух.

На сцені зібралося чимало музикантів з громади, вони виконували коломийки, гуцульські наспіви, зачаровували своєю майстерністю та талантом. Виступили народний аматорський фольклорний колектив “Надвечір’я”, дует “Злагода”, тріо “Баркаролла”, солісти Мирослав Ільків, Яринка Михайлюк, Яночка Фенин, гурт “Гуцульська мрія”.

Під час заходу також збирали донати – зібрано 14 415 грн, які буде передано для наших захисників в 10 окрему гірсько-штурмову бригаду “Едельвейс”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору