Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що присудили юнаку з Косова, який побив до смерті батька на власних проводах

Що присудили юнаку з Косова, який побив до смерті батька на власних проводах

Змалку батько знущався над матір’ю та дітьми, виганяв з хати, не дозоляв годувати. Трагічна історія життя сім’ї на Верховинщині закінчилася вбивством, за яке перед судом відповідав юнак.

Інформатор розповість деталі.

25 квітня 2018 року у селі Замагора на Верховинщині родина проводжала на строкову службу юнака. Алкоголь підігрів емоції і вже в обід почалися сварки, а за ними – і бійки. Батько першим замахнувся на юнака.

Хлопець завдав 28 ударів по голові, тулубу, кінцівках, в груди своєму батьку… Перелом ребер і травми внутрішніх органів призвели до того, що чоловік помер у лікарні за кілька днів після конфлікту.

Та насилля було частим гостем у цій сім’ї.

На суді сплили вражаючі факти з життя багатодітної родини. Матір розповідала, що батько часто-густо знущався з неї. Син  же постійно жалів маму та допомагав у побуті, за що батько нерідко забороняв давати йому їсти. Жінка неодноразово зверталася до поліції, однак після так званих профілактичних бесід чоловік повертався додому й ставав ще агресивнішим. Бували випадки, що він обливав їхній будинок бензином, погрожував підпалом та виганяв їх із дому в холодну пору року.

Сусіди засвідчили, що чоловік зловживав алкоголем, вмикав голосно музику, щоб сусіди не чули криків, і бив дружину та дітей. У сім’ї є також хлопчик-інвалід. За найменшого конфлікту погрожував чи то сокирою, чи то рушницею. Неодноразово матір з дітьми поночі, ледь одягнені, шукали прихистку у сусідів через те, що батько вигнав їх з дому. Кажуть, в стані алкогольного сп`яніння покійний голова цієї багатостраждальної сім’ї ставав некеровано агресивним та жорстоким. Натомість син, якого звинувачують у вбивстві, з малих років допомагав матері та меншим братам і сестрі, опікувався братом-інвалідом, шукав будь-яких способів підзаробити, щоб допомогти фінансово, адже батько ніде не працював.

На суді син визнав свою провину частково. Пригадав, що того дня, коли святкували його “проводи в армію” на вулиці між ним і батьком виник конфлікт і батько проганяв його з дому та погрожував, що вб’є матір і частинами вишле її йому до армії.

А вранці наступного після сварки і бійки дня син взяв сумку та разом із матір’ю пішов до військкомату, а батько в цей час ще залишався вдома.

А за кілька днів йому вже у військовій частині повідомили, що батько помер.

У вчиненому обвинувачений щиро розкаявся і просив врахувати, що він не бажав таких наслідків.

Суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Але за ст. 75 КК України засудженого звільнили від призначеного покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Обвинувачуваний ще може подати на апеляцію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору