Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Депутат з Прикарпаття організував бізнес на ухилянтах

Депутат з Прикарпаття організував бізнес на ухилянтах

Депутат однієї із районних рад за допомогою своїх зв’язків та авторитету налагодив незаконну схему ухилення від мобілізації, що діяла на Івано-Франківщині. Його разом із спільником затримали.

Деталями ділиться Інформатор за даними поліції та СБУ.

Йдеться про чинного 32-річного депутата Калуської районної ради. Він разом із 37-річним спільником, мешканцем району, за гроші допомагав військовозобов’язаним чоловікам отримувати фіктивні медичні документи про тимчасову непридатність до служби, щоб ті могли виїжджати з країни. Брали за цю “послугу” вони 7 000 доларів.

Правоохоронці та СБУ задокументували одержання спільником депутата авансу у розмірі 2 000 доларів. А невдовзі, під час передачі «клієнту» готового пакету фіктивних документів і одержання ним решти суми, оперативники, за підтримки спецпризначенців КОРДу, затримали депутата.

За місцем проживання обох правопорушників провели санкціоновані обшуки. Речові докази протиправної діяльності вилучено та направлено на експертизу.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

На фігурантів очікує позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Слідство триває.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас  у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору