Інформатор Коломия

ВЛАДА

Міський голова Коломиї пропонує селянам Саджавки під час тривоги ховатися у церкві

Міський голова Коломиї пропонує селянам Саджавки під час тривоги ховатися у церкві

Нещодавно очільник Коломийської громади Богдан Станіславський відвітував про зроблене у 2023 році перед мешканцями громади Саджавка. Поміж іншим згадав у про відсутність укриттів у селі. Відтак запропонував неординарне рішення.

Повідомляє Інформатор.

Згідно даних цивільного захисту Коломийської громади у Саджавці є 3 укриття: перше – площею 165 м² у Саджавському ліцею на вул. Українська, 77а. Друге – найпростіше укриття 150 м² і ще одне на 80 м² в церкві Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на вул. Українська, 80.

Виявилось у місцевій школі досі не облаштували сховище. Але альтернативу знайшли.

“Наразі погодили з громадою, що тимчасово використовуватимемо сховище у церкві”- стверджує Богдан Станіславський.

До слова, храм знаходиться неподалік садочка Саджавки. Школа ж знаходиться за 160 метрів через дорогу з активним рухом (Яремчанський напрямок).

Крім того міський голова Коломийської громади пообіцяв виділити для ремонтів укриття виділимо 1,5 млн гривень на наступній сесії.

До слова, минулого року на ліцей та дитячий садочок з бюджету виділили понад 15 млн грн. Та, вочевидь, питання укриття не повважали пріоритетним.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору