Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Підтвердився випадок африканської чуми свиней у Коломийській громаді

Підтвердився випадок африканської чуми свиней у Коломийській громаді

8 лютого, за результатами лабораторного дослідження, виявлено захворювання на африканську чуму свиней в дикій фауні в мисливському угідді на території Коломийської міської громади.

Деталі розповість Інформатор, за даними Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Як повідомлялося напередодні, 6 лютого в соцмережі опублікували відео щодо загибелі диких свиней в лісових угіддях біля міста Надвірна.

Наступного дня спеціалісти взялися обстежувати лісові угіддя на території Коломийської та Надвірнянської міських громад.

Тоді в лісовому урочищі на відстані 3,5 км від села Кубаївка знайдено місце захоронення 7 трупів диких свиней (1 свиноматка віком 3-3,5 років та 6 підсвинків віком 10-11 місяців).

Трупи свиней було відкопано, проведено патологічний розтин, відібрано патологічний матеріал для лабораторного дослідження і встановлення діагнозу.

Відтак Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби виявлено збудника африканської чуми свиней.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження, звіт про результат дослідження патологічного матеріалу, відібраного від чотирьох трупів диких свиней.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС планується проведення засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої буде затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку (території) – трикілометрова зона вказаних мисливських угідь, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору