Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Десятки коломиян прийшли зустріти скорботний кортеж з тілом Героя Тараса Баришнікова

Десятки коломиян прийшли зустріти скорботний кортеж з тілом Героя Тараса Баришнікова

Батько падає на коліна перед труною свого сина… Мати заливається гіркими сльозами… Сьогодні скорботний та важкий день для всієї Коломийської громади – до рідного краю в домовині повернувся 21-річний захисник Тарас Баришніков. 

Інформатор висловлює співчуття рідним, близьким, друзям, побратимам Героя.

10 лютого до церкви священномученика Йосафата у Коломиї зійшлося десятки небайдужих, щоб гідно зустріти загиблого солдата на рідній землі та віддати йому останню шану. Зі сльозами на очах, живими квітами в руках, лампадками в центрі міста створили живий коридор для молодого воїна Тараса Баришнікова. Пішою ходою жителі громади рушили до церкви Святого Архистратига Михаїла та разом помолилися за душу невинного вбитого захисника.

Далі траурна колона відправилася до рідного села Залуччя, де 11 лютого о 13:00 в Церкві Собору Пресвятої Богородиці розпочнеться похорон.

Тарас Баришніков був родом із села Залуччя, але навчався та жив у Коломийській громаді. У 2018 році він закінчив ліцей №1 імені Василя Стефаника, з 2010 року займався спортивною гімнастикою в нашій ДЮСШ.

Він повернувся із закордону, щоб боронити рідну державу. Від липня 2023 року ніс службу в 12-й бригаді спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.

23 січня 2024 року воїн отримав важке поранення. Його життя намагались врятувати в госпіталі, але, на жаль, 9 лютого захисник помер.

11 лютого у Коломийській громаді оголошено днем жалоби.

 

Вічна пам’ять Герою!

Нагору