Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Черствість чи свідома акція? У Надвірній чоловік викликав поліцію, бо жінка слухала музику, коли везли загиблого захисника

Черствість чи свідома акція? У Надвірній чоловік викликав поліцію, бо жінка слухала музику танцювала, коли везли загиблого захисника

“Везуть хлопця мертвого, а ця дура просто включає музику на всю і сидить просто. Машина навпроти церкви стоїть. Музику в машині врубала на всю. Зараз записує собі якийсь відос”, – такими словами починається відео прикарпатця, зняте на вулиці у Надвірній. 

Інформатор одразу ж застерігає, що така велика кількість різного роду конфліктів у громадах Прикарпаття цілком вкладається у загальну картину цілеспрямованої роботи російських спецслужб для дестабілізації ситуації в Україні.

І правда, на кадрах бачимо жінку в рожевому, яка сидить у салоні білого легковика. Вона щось говорить у камеру на телефоні. Музики і танців, щоправда, не видно. Так само не чути звуків скорботного кортежу. Чоловік не вказав ні день, ні час відеозйомки.

Проте 10 лютого 2024 року близько опівдня  Надвірна направду зустрічала загиблого на війні Романа Ігоровича Попадинця.

За деякий час з’являється друге відео, де панянка називає росіян братами і засуджує “братовбивство”.

Чи може бути відповідальність за танці в машині під час приїзду до міста скорботного кортежу? Швидше всього – ні. Це порушення норм етики і моралі. Хоча з іншого боку, це могла бути спланована акція для привернення уваги чи конфлікту.

Більше питань до другого відео, де жінка (варто зауважити, також у рожевому) говорить ламаною примітивною англійською наступне:

“Я нічого не боюсь, я підтримую тих чоловіків, які відстояли себе, які не підкорилися цьому злочинному наказу вбити своїх братів… Роzіяни – наші брати, ми однакові люди і у нас одна кров. Пішли *** всі ті, хто йде вбивати братів, пішли всі ці чоловіки ***. Ви били свою дружину, своїх дітей, ви не поважали своїх дружини перед іншими людьми, ви не поважали своїх дітей, ви робили жахливі речі, але коли вони хапають вас на вулицях України і кажуть вам, що ви повинні йти на війну, щоб вбивати росіян-братів. Що ви зробили? З кривдників ви стали ніким, ви стали шматком лайна. І ви підкоряєтесь”.

Подібні висловлювання можна кваліфікувати як прихильність до “русскава міра”, адже це ті наративи, які працюють на ворога.

Наразі відомо, що поліція відреагувала на звернення обуреного місцевого мешканця. Незабаром правоохоронці дадуть свою оцінку діям жінки.

Також співробітники служби безпеки опрацьовують відео. Наразі підтверджень, що на обох відеозаписах та сама особа не має. Очікуємо офіційних даних.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору