Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Хтось має йти захищати українців. І цей хтось – ти і я | Інтерв’ю зі штаб-сержантом 10 ОГШбр Романом Вербіщуком

Хтось має йти захищати українців. І цей хтось - ти і я | Інтерв'ю зі штаб-сержантом 10 ОГШбр Романом Вербіщуком

Сержант 10 ОГШбр і батько 4 чарівних донечок і 1 сина Роман Вербіщук з Коломийщини пройшов Дебальцеве, оборону Київщини, Донеччини, мав право звільнитися від служби, але від захисту Батьківщини не відмовився.

Інформатор пропонує історію захисника України, який має стати гідним прикладом для інших. Адже завдяки таким самовідданим воїнам України нині й стоїть.

Багато хто думає, що історію творять можновладці у шкіряних кріслах. Можливо, у мирний час. Але коли біда масова, то й порятунок падає на плечі простих людей… з великим серцем.

Роман Вербіщук народився в Корничі Коломийського району. До військового втручання росії в Україну їздив на заробітки за кордон та був командиром відділення Чернівецького прикордонного загону.

Від перших буремних днів 2014-го боронив країну. Не вагався, не спихав на інших, просто діяв як справжній чоловік, мудрий батько і гідний син.

У 2014 році пішов боронити Україну в складі 5 батальйону територіальної оборони “Прикарпаття”. Згодом був зачислений до 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Від початку повномасштабного втручання росії в Україну несе службу в лавах 10 ОГШбр “Едельвес”.

У червні 2022 року внаслідок мінометного обстрілу отримав акубаротравму, у липні того ж року знову отримав поранення середнього ступеню тяжкості внаслідок танкового обстрілу.

Нині йому 37 років, проходить лікування після поранення. На черзі – операція на суглоб і процес реабілітації. Але і це не змусить воїна повернутися до цивільного життя. Каже, готовий передавати свій бойовий досвід, готувати вправних воїнів, допоки травма не дозволить повернутися до побратимів.

“Кожен адекватний чоловік має знати що він мусить захищати свою Батьківщину. Я вибрав свій шлях”, – каже штаб-сержант 10 ОГШБр Роман Вербіщук.

Бо розуміє, що любов до країни і сім’ї – це не голослівні вигуки, не прапорці на аватарці й точно не показові акції благодійності.

Хтось має бути виконавцем і рушійною силою. Хтось має вберегти цю землю для синів і доньок, комусь треба братися до зброї й поставити суспільне вище свого. І цей хтось – ти.

Бажаємо нашому захиснику швидшого одужання і сили духу. Хай всі зусилля його й побратимів будуть виправдані, аби кожен українець після відновлення миру мав шанс втілити свої мрії у вільній, сильній Україні!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору