Інформатор Коломия

ВЛАДА

Більше гектара землі, млин і чималий будинок | Декларація старости Іванівців

Більше гектара землі, млин і чималий будинок | Декларація старости Іванівців

Через війну українці півтори року не мали доступу до декларацій чиновників та службовців місцевого самоврядування. Але напередодні 2024-го ситуація змінилась, тож зараз будь-хто може побачити, скільки заробляють і чим володіють наші можновладці. 

Інформатор продовжує слідкувати за доходами представників влади. І сьогодні мова піде про багаторічного старосту села Іванівці Коломийської громади та його декларацію за 2022 рік.

Найперше варто згадати, що 51-річний Василь Васильович Мочернюк головує у Іванівцях від 2010 року.

Найперше, що кидається в очі – на відміну від інших своїх колег староста Іваніців Василь Мочернюк усе майно записав на себе, дружина не володіє нічим, але її доходи складають біля 40% сімейного бюджету.

Відтак за у 2022 році Оксана Михайлівна Мочернюк заробила у Коломийському ліцею №8 трохи більше чверті мільйона – 266 735 грн, це біля 22 тис грн на місяць.

А Василь Мочернюк той рік збагатив сімейну казну на 405 тис грн, з яких 402 тис грн – зарплата старости Іванівців (це на 58 тис грн більше, ніж у перший рік повномасштабної війни) та ще 3 тис грн  – дохід від здачі землі в оренду. А землі в пана Василя чимало.

Зокрема 1 листопада 2005 році він став власником аж трьох земельних ділянок у селі Іванівці загальною площею 13 312 м².

Також пан староста володіє з червня 2009 року млином на площі 144 м², а з 2004 року – будинком, площею 93,4 м². Уся ця нерухомість – у селі Іванівці.

Ні грошових активів, ні готівки староста не зареєстрував.

Дивіться інші декларації високопосадовців:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору