Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Назавжди 23: Надвірна віддала останню шану захиснику Роману Попадинцю

Неможливо стримати сліз, коли у небо йдуть молоді, відважні, вірні сини своєї країни… Роман Попадинець із Надвірної був одним із них. Він повернувся з-за океану, щоб захищати Україну. Загинув, рятуючи побратима… Сьогодні, 12 лютого, надвірнянці провели в останню дорогу Героя-земляка.

Інформатор висловлює співчуття рідним, близьким, побратимам.

Попадинець Роман народився 6 листопада 2000 року, проживав у місті Надвірна, закінчив там ЗОШ №3. Активно займався боксом та баскетболом. Був пластуном, учасником новацьких таборів, мандрівок та заходів.Після завершення школи перебрався до США. Мешкав з матір’ю в Чикаго.

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, він, не вагаючись, придбав військове спорядження, повернувся в Україну та доєднався до лав ЗСУ відстоювати кордони рідної держави.

“Жодного остраху, тільки погляд вперед! І ніяк інакше, ні кроку назад”, – так він жив, і нам тепер так треба жити.

Роман був солдатом кулеметником 2 відділення вогневого ураження 1 штурмового взводу штурмової роти 710 бригади охорони Держспецтрансслужби. Мав позивний “Америка”.

На жаль, воїн загинув, рятуючи побратима, 1 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області.

“Сильний, витривалий, талановитий, справедливий та чесний – саме таким був наш захисник. Занадто добрий до світу!”, – кажуть про Романа рідні та друзі. У нього залишились батьки та старший брат Андрій.

     

Вічна пам’ять Герою!

Нагору