Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Снятині засудили чоловіка, який вирішив розлучитися, щоб уникнути мобілізації

У Снятині засудили чоловіка, який вирішив розлучитися, щоб уникнути мобілізації

Уродженець с. Русів, Снятинського району, намагався переконати суд, що він не підляє мобілізації, адже його дружина перебуває за кордоном, а сам він виховує неповнолітнього сина.

Чим все закінчилося розповість Інформатор.

У судовій справі розповідається, що чоловік, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій не прибув для відправлення до військової частини, тим самим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

У листопаді 2022 року засуджений пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. Далі йому вручили бойову повістку, проте він ухилився від мобілізації. Свою провину у вчиненні кримінального правопорушення він визнав.

Під час суду він також розповів, що вважав, що обов’язок мобілізації на нього не розповсюджується, оскільки він самостійно виховує неповнолітнього сина, якого немає з ким залишити у разі його призову, адже його дружина вже 2 роки живе за кордоном. А ще згадав, що весь цей час вони не ведуть спільного господарства й, навіть коли вона повертається до України, вони проживають окремо. З батьками дружини він не спілкується, тож не міг залишити дитину з ними. Ба більше, після отримання повістки чоловік подав на розлучення.

Проте у матеріалах справи вказано, що для того, щоб отримати відстрочку він мав бути розлучений, а його дружина позбавлена батьківських прав. Тож, поважних причин неявки на збірний пункт у чоловіка не було

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору