Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Її доля не була легкою: мешканка Коломийщини відсвяткувала 100-літній ювілей

Її доля не була легкою: мешканка Коломийщини відсвяткувала 100-літній ювілей

Історія життя довгожительки Марії Іванівни Тимчук здатна вразити кожного. Вона була найстаршою дитиною в багатодітній сім’ї, пережила голодомор, війну, важкі часи післявоєнної відбудови. Її ув’язнювали, катували, але пані Марія не здалася. Днями жінка відзначила столітній ювілей. 

Інформатор щиро вітає Марію Іванівну. Бажаємо в добрі та здоров’ї зустріти відновлений мир в Україні. Многая літа!

Марія Тимчук – жителька села Дубки Чернелицької селищної ради Коломийського району. На сторінці громади розповіли кілька фактів з життя довгожительки.

Народилася Марія Іванівна 10 лютого 1924 року в багатодітній сім’ї, де було шестеро дітей. Так як Марія була найстаршою дитиною, вже в свої 10 років вона допомагала батькам і вдома, і в полі. Працювала на жнивах, в’язала снопи, складала їх в полукіпки. На жаль, лише троє дітей в її сім’ї вижило.

Марія Тимчук бачила страшні часи голодомору, лихоліття війни та пережила важкі роки післявоєнної відбудови.

В період Другої світової війни через недостовірні дані Марію Іванівну на деякий час відправили до в’язниці колишнього Чернелицького району.

“Після цього жінка втратила здоров’я, скалічила свою душу, але це не зламало її, хоч перебула страшні катування в нелюдських умовах. Проте віра в Бога помогла їй пережити той жах.”

Панія Марія повернулась до сім’ї, яка в той час хворіла тифусом. Втім, вона залишилась сильною людиною. Вміло підтримувала чоловіка, батьків, вміла радіти життю, свідомо ставитися до всіх мінливостей долі.

Марія Іванівна народила і виховала трьох дітей. Працювала в колгоспі та вдома, вирощуючи зі своїми дітьми тютюн. Пані Марія дочекалася 8 онуків, 12 правнуків і 2 праправнуків.

В соцмережі поділилися щемливим відео, де рідний брат Марії Іванівни, якому 89 років, прийшов привітати свою сестру із поважним ювілеєм.

Привітали ювілярку також селищний голова, староста села, начальник служби у справах дітей та соціального захисту і вручили їй сертифікат на суму 3000 гривень.

Вітаємо цю сильну та поважну жінку та бажає дочекатися нашої перемоги та прожити ще не один рік під мирним небом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору