Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Зеленський підписав закон про медичний канабіс. Коли він вступить у дію?

Зеленський підписав закон про медичний канабіс. Коли він вступить у дію?

Закон про обіг медичної коноплі очікував схвалення від червня 2022 року. Влітку 2023 року депутати Верховної Ради підтримали законопрект №7457, за – 296 голосів і 1 – проти. А 13 лютого 2024 року закон підписав Президент України.

Повідомляє Інформатор.

Закон “Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій і науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих унаслідок війни” підписаний і вступає у дію за пів року.

Згідно нового закону в Україні будуть створені умови для легального обмеженого обігу та використання канабісу, його смоли, екстрактів і настоянок у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Саме ж виробництво ліків жорстко контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати зможуть лише юридичні особи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта.

Препарати на основі медканабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном. Пацієнти отримуватимуть ліки лише в тих аптеках, які мають відповідну ліцензію і умови для зберігання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору