Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи потрібен військовий квиток для реєстрації шлюбу в Коломийському ДРАЦСі?

Чи потрібен військовий квиток для реєстрації шлюбу в Коломийському ДРАЦСі?

З початком повномасштабного вторгнення в житті українців змінилося багато. Зокрема, збільшилася кількість фейків, які потрапляють в наш інфопростір. Один з них – тепер одружитися без військового квитка чи приписного чоловік не може. 

Інформатор вирішив дізнатися в Коломийському ДРАЦСі чи дійсно це так.

При реєстрації шлюбу та розлучення, а також при отриманні інших державних послуг в різних інстанціях під час воєнного стану від чоловіка призовного можуть вимагати військовий квиток. Та вибір, показувати його чи ні, залишається за чоловіком. Навіть за відсутності військового квитка у реєстрації шлюбу не відмовлять.

Для того, щоб дізнатися, чи вимагають цей документ у Коломиї, ми зателефонували до РАЦСу, та працівниця, яка підняла слухавку, так і не змогла відповісти на наше питання й порекомендувала зателефонувати у військкомат. Тому Інформатор самостійно завітав до інстанції, аби розпитати про це керівництво.

У РАЦСі нам розповіли, що форма, яку заповнюють молодята, щоб подати заяву на реєстрацію шлюбу, дійсно містить рядок, де треба вказати військовий квиток чи приписне посвідчення. Та, важливо, якщо чоловік немає такого документа з собою, це не становить перешкоди для прийняття заяви на реєстрацію шлюбу.

Загалом для такої заяви протрібно мати з собою паспорт, довідку про місце проживання (якщо ID-картка) та, якщо вже були одружені,  свідоцтво про розірвання попереднього шлюбу.

Тож, любіться коломияни, та не з мосkaлями

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору