Інформатор Коломия

АВТО

На аварійній ділянці дороги у Косові хочуть зробити кільце

Понад 40 років при в’їзді у місто Косів на перехресті не працює світлофор. Ця ділянка дороги є аварійною, тому місцева влада вирішила облаштувати тут кільцеву розв’язку.

Про це у коментарі Інформатору розповів міський голова Косова.

Несправний світлофор знаходиться на перехресті вулиць Бандери-Миру-Черемшини-Чорновола. Це ділянка дороги державного значення при в’їзді у місто зі сторони села Пістинь, на якій часто стаються аварії.

Скрін з google

Міський голова Косова повідомив, що з приводу цього питання він з 2015 року звертався в Служба автомобільну доріг (тепер – Служба відновлення та розвитку інфраструктури області), але так і не отримав відповіді на офіційний запит.

“Там ситуація наступна: дорога не наша, а державна, але оскільки балансоутримувач нічого не вирішує, а аварійність висока, то ми розробили проєкт кільцевої розв’язки і подали в Патрульну поліцію в Івано-Франківськ на затвердження. Спочатку встановимо експериментальне кільце, якщо буде добре вирішувати проблему – зробимо постійне», – пояснив мер Косова.

Мер стверджує, що цей процес тягнеться вже пів року.

У листопаді 2023 року Косівська міська рада замовила послугу з виготовлення схеми організації дорожнього руху щодо влаштування тимчасової експериментальної розв’язки кільцевого типу на перехресті вул.С. Бандери- Черемшини- Чорновола -Миру. Термін виконання 31 грудня 2023 року.

За словами міського голови, загалом дорожники не проти такої ініціативи, але за умови затвердження патрульної поліції. Проєкт вже передали поліції. Там зазначили, що оскільки дорога державного значення, то це має затвердити Київ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору