Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ні поручнів, ні пандусів. Як виглядає укриття на території Косівської лікарні

У застосунку “Дія” укриття на території Косівської центральної лікарні ідентифікується як таке, що передбачає зручності для людей з інвалідністю.

Утім, Інформатор не побачив там ані поручнів, ані пандусів. Проте знайшов багато пластикових пляшок, пилюки і немитих туалетів.

При вході в лікарню є розпізнавальний знак. На якому пише, що ключ до сховища можна взяти в аптеці. Працівниці аптеки неохоче дають ключі від укриття, нарікаючи, що про візит журналістів варто попереджати наперед.

Укриття розраховане на 354 особи. Призначене для захисту від обстрілів і радіації. Ми нарахувати два санвузли, але обидва неприбрані. Саме укриття дещо захаращене, підлога брудна, а майже всі меблі вкриті пилюкою. Місця, де можна сісти чи навіть лягти, також майже немає.

У “Дії” пише, що бомбосховище відчинене цілодобово. Нам так і не вдалося знайти, де вмикається світло в укритті. Працівниця аптеки, яка проводила нас до укриття, не володіє цією інформацією. Для цього, стверджують у лікарні, варто було покликати або керівництво, або працівниць ліфта.

До укриття треба спускатися по сходах, але ні пандуса, ні поручнів біля них немає.

Нагадаємо, що 14 серпня минулого року Міністерство інфраструктури України затвердило нові будівельні норми щодо споруд цивільного захисту. Тепер укриття повинні відповідати стандартам інклюзивності: табличка Брайля, перила, пандус, або підйомник.

Раніше Інформатор писав, що у Косові укриття медзакладу мало неналежний стан: прокуратура звернулась до суд.

Деякі медсестри стверджують, що навіть не знають, де знаходиться бомбосховище, інші ж запевняють, що під час сирени спускають пацієнтів в укриття в обов’язковому порядку. Правда як це відбувається – загадка.

Читайте також: Тепер у Дії можна подивитися найближчі укриття. Скільки їх у Косові

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору