Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Жінки та діти, які постраждали від насильства, можуть знайти прихисток у Коломийській ТГ

Жінки та діти, які постраждали від насильства, можуть знайти прихисток у Коломийській ТГ

На жаль, все частіше дізнаємося про випадки домашнього насильства в сім’ях. Тепер сховатися від кривдників постраждалі жінки чи діти з Коломийської громади можуть у притулку, який запрацював нещодавно.

Пише Інформатор, опираючись на допис міського голови та очільниці ОВА.

Прихисток для осіб, які постраждали від домашнього насильства, розрахований на 25 людей. Вони зможуть перебувати в цьому місці одночасно, за потреби – до 6 місяців. У шелтері постраждалих також будуть надавати правову, соціальну та психологічну підтримку.

Створення притулку фінансували з державного та міського бюджетів. Зокрема Коломийська міська рада виділили півмільйона гривень. На ремонт приміщень двох таких прихистків на Прикарпатті виділено 6 млн грн державної субвенції.

Як зазначається, у прихистку є все необхідне для комфортного перебування. У приміщенні зробили ремонт, кімнати облаштували необхідними меблями, інвентарем та побутовою технікою. Крім житлових кімнат, є дитячий ігровий зал, зал для тренінгів, кухня, столова, два санвузли та душові кімнати.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору