Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шелтер-центр компактного проживання відкрили на Верховинщині

На Верховинщині запрацював ще один прихисток для внутрішньо переміщених осіб. 21 лютого реконструйований шелтер відчинив свої двері на базі пришкільного інтернату Буковецької гімназії.

Передає Інформатор, посилаючись на Верховинську районну раду.

Як зазначається, з лютого 2022 року біля 12 тисяч внутрішньо переміщених осіб були офіційно зареєстровані у Верховинському районі. Зараз там проживає близько тисячі людей, які втратили своє житло.

Вчора у мальовничому гірському куточку запрацював другий шелтер для переселенців. Внутрішньо переміщені особи отримали можливість проживати у комфортних кімнатах зі всіма зручностями завдяки спільним зусиллям всіх гілок влади, міжнародних донорів, благодійних організацій, місцевій команді. Тепер понад 20 людей будуть мати свій затишний куточок.

Настоятель храму Вознесіння Господнього села Буковець отець Петро Соколовський освятив приміщення, благословив заклад на мирне проживання для людей, які постраждали від війни, побажав усім присутнім миру і злагоди в державі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору