Інформатор Коломия

ГРОШІ

Що присудили жінці, яка в сільському магазині продавала цигарки… Marble

Що присудили жінці, яка в сільському магазині продавала цигарки... Marble

Нещодавно Коломийський суд розглядав справу жінки, яка збувала підроблені цигарки у власному магазині. Цікаво, що поліція виявила це порушення цілком випадково.

Деталі розповість Інформатор.

Продаж тютюну без ліцензії викрили коломийські правоохоронці й зареєстрували адміністративне правопорушення за ст. 156 ч.1 КУпАП. За їхніми даними 20 січня 2024 року у магазині “Потічок” в селі Турка відбувся продаж цигарок без акцизних марок під назвою “Marble” по ціні 55 грн за пачку.

Обвинувачувана – місцева підприємиця, власниця магазину, а разом з тим і продавчиня.

У судовому засіданні жінка підтвердила, що  продала такі цигарки. Свою вину визнала повністю.

Покупець, який виступав за свідка у цій справи, розповів, як селі Турка в магазині придбав дві пачки сигарет за 110 гривень. Після цього його зупинили поліцейські для перевірки документів. В ході спілкування він показав поліцейським придбані цигарки, на яких були відсутні марки акцизного збору. Поліція пішла у магазин і виявила там ще 18 пачок  таких цигарок. А ще –  110 гривень за уже продані дві упаковки.

Відтак суд призначив підприємиці 3400 грн штрафу із конфіскацією 18 пачок сигарет і 110 грн виручки. А ще жінка мусить сплатити 605 грн судового збору.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору