Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Кафе “Звенислава-Чіпок”: найсмачніші страви на мангалі, фантастичний бограч і неперевершений банош

Кафе "Звенислава-Чіпок": найсмачніші страви на мангалі, фантастичний бограч і неперевершений банош

Дерев’яну колибу “Звенислава-Чіпок” на розі Петлюри та Хмельницького у Коломиї знає вже кілька поколінь містян. Аромати з мангалу лоскочуть апетит та спонукають завітати на печериці та шашлик з вогню чи “М’ясну дошку” на велику компанію.

“Багато працівників з нами ще з відкриття, а це вже більше 20 років”, – розповідає власник Геннадій Романюк. Тож і атмосфера відповідна: проста, домашня, наче в гостях у давніх знайомих. Тут багато постійних клієнтів, які повертаються за смачними стравами.

Геннадій Романюк

Сам власник кафе теж знаний у місті. Громадський діяч, волонтер, а віднедавна ще й Почесний громадянин міста Коломиї.

“У різні часи “Чіпок” збирав за своїми столами громадських активістів, художників, поетів, музикантів. Тут читав свої вірші Тарас Мельничук, презентував книги Василь Андрушко, проводив виставки художник Микола Яцурак. І ця традиція зберігається. До нас часто приїжджає співачка-бард з Києва Юлія Майборода “Бандерівна” з піснями “Для перемоги”, – розповідає Геннадій.

Власника “Чіпка” щоранку зустрінете у центрі міста, на ринку, де він особисто обирає продукти для закладу.

Повернувшись із закупів, разом із кухарями підготовлює м’ясо для страв. Саме тому коломияни знають, що в “Чіпку”  – найсмачніший шашлик. А буджена ковбаса та балик власного виробництва вже стали легендарними.

“У нас українська атмосфера та європейська кухня. Можна скуштувати і гуцульський банош, і шашлик з грузинської кухні чи бограч з мадярської. Я би сказав, що це ті страви, які перевірені часом та всім до смаку”, – розповідає власник.

Окремої уваги заслуговує інтер’єр закладу. Тут, наче у батьківській хаті, роки зібрали докупи багато значимих речей.

“Ось цю картину колись мені малював Андрушко на старих дверях. Тут зображене гуцульське весілля”, – розповідає Геннадій Романюк.

Картина Василя Андрушка в “Чіпку”

Та найцінніші артефакти у новому “Чіпку”. На 2 поверсі є зала, яку називають “майданівською”.

“Після повернення з Майдану в мене залишилися речі на згадку, також багато речей принесли побратими. Так і виникла ідея створити простір, де можна буде стрітися та пригадати буремні події. З початком війни я став волонтером. Військові також часто дарують шеврони, прапори чи уламки гільз. Тепер це напевно зала “Боротьби за Незалежність”, – каже Геннадій.

Відчути атмосферу закладу та скуштувати смачні страви можна щодня з 10:00 до 23:00.

Адреса кафе “Звенислава – Чіпок”: вул. С.Петлюри, 78, м.Коломия.

Дзвоніть: 📞+38 (067) 254-39-07

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com.

Нагору