Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Коломиї віддали шану загиблому “едельвейсу” Юрію Татарчуку

У Коломиї віддали шану загиблому "едельвейсу" Юрію Татарчуку

У травні Юрію виповнилося лише 30 років. Здавалось би, попереду ще все життя… Але страшна війна вкрала всі плани та забрала життя мужнього воїна. Сьогодні, 23 лютого, Герой Юрій Татарчук “на щиті” повернувся до рідного краю.

Інформатор висловлює слова співчуття та підтримки рідним, близьким, побратимам захисника.

Юрій Татарчук народився та проживав у селі Слобода Печеніжинської громади. Він був єдиним сином у батьків після трагічної загибелі молодшого брата декілька років тому за кордоном.

Він став на захист Батьківщини 16 грудня 2023 року в складі гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу 10 ОГШБр “Едельвейс”. Служив на посаді старшого водія-механіка. Свій останній бій Юрій прийняв 11 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

23 лютого з військовим прощалися у Коломиї. Далі скорботний кортеж вирушив до батьківського дому в село Слобода на вулиці Гірській.

Завтра, 24 лютого, о 15:00 розпочнеться Псалтир за душу загиблого Героя, Парастас – о 17.30.

Чин похорону відбудеться у неділю, 25 січня, о 13:00 з рідного дому воїна. Далі похоронна процесія попрямує до ПЦУ Різдва Пресвятої Богородиці, поховають захисника на місцевому кладовищі.

У Печеніжинській громаді 23-25 лютого оголошено днями жалоби з метою вшанування пам’яті захисника України Юрія Татарчука, який загинув під час бойового завдання з оборони територіальної цілісності України.

Вічна пам’ять Герою!

Нагору