Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Ганьбище: депутати Коломиї не знайшли часу, щоб віддати шану загиблим захисникам

Ганьбище: депутати Коломиї не знайшли часу, щоб віддати шану загиблим захисникам

24 лютого рідні та близькі загиблих захисників зібралися помолитися за їхні душі. Пів сотні людей, серед яких не бракувало шани військовим і співчуття, бракувало звичайної поваги з боку влади Коломиї. На панахиду прийшло лише двоє депутатів і один заступник міського голови. Інші не знайшли часу.

І це не одиничний випадок. Таке у Коломиї – норма.

Інформатор вирішив, що час наших обранців присоромити публічно. Бо інакше так і не дійде.

“Бачите, це тільки наша втрата, особиста. Владі байдуже до нашого горя й пам’яті захисників…” – кажуть близькі загиблих воїнів.

І стає гірко, соромно і огидно.

У ратуші кажуть, міський голова зараз у від’їзді. Але з понад 35-ти депутатів лише двоє прийшли вшанувати воїнів – Сергій Федчук та Андрій Куничак.

Зазвичай на прощання приходять ті з міських обранців, хто або стояла на захисті України, або волонтерить Це, до прикладу, Віталій Гурник, Микола Андрійчук.

З усіх начальників і заступників міського голови один-єдиний Роман Остяк ніколи не пропускає зустрічей загиблих, прощань і вшанування пам’яті.

Іншим, вочевидь щедрі премії та надбавки за “високі досягнення в праці” совість відбили (вибачте за різкість, цілком суб’єктивна думка автора, – ред).

Працівників ратуші також не часто зустрінеш на похороні чи панахиді за загиблими.

Рідні підтверджують, міські обранці уникають прощань із загиблими чи вшанування пам’яті. То це і є “Вічная пам’ять” чи це – те дякую  Героям за те, що прикрили їхні спини?

Ми обов’язково поцікавимось, за яким виключним правом міські обранці не мобілізовані, які довідки отримали і кого взяли на опікунство. Але те, що їх минає призов точно не дає права нехтувати вшануванням пам’яті загиблих воїнів!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору