Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Меморіальні дошки чотирьом загиблим воїнам відкрили у Гвіздці

Меморіальні дошки чотирьом загиблим воїнам відкрили у Гвіздці

При вході у Гвіздецький ліцей встановили меморіальні дошки загиблим військовослужбовцям Василю Стефанському, Андрію Козаруку, Юрію Палійчуку та Івану Мазничку.

Передає Інформатор.

Герої з Гвіздецької громади, чиї імена з’явилися на гранітних плитах, навчалися в цій школі. Вони віддали своє життя за свободу, незалежність та світле майбутнє нашої Батьківщини.

Василь Стефанський з Малого Гвіздця з 2014 року брав участь в АТО, згодом працював у Коломийському ТЦК та СП. З перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну став на захист держави. Молодший лейтенант, офіцер групи планування штабу. Загинув на Запорізькому напрямку. Василю Стефанському було 43 роки.

Андрій Козарук з села Чехова 5 травня 2023 року Андрій став на захист рідної Батьківщини. Був солдатом, стрільцем – снайпером 1 аеромобільного відділення 1 аеромобільного взводу 12 аеромобільної роти 3 аеромобільного батальйону. 21 серпня 2023 року воїнові виповнилось 28 років, а 31 серпня під час артилерійського обстрілу Андрій загинув поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області.

Юрій Палійчук народився у 1978 році у селі Малий Гвіздець. Став на захист Батьківщини 22 лютого 2023 року. Військовослужбовець, старший сержант був командиром зенітно-ракетного відділення однієї з військових частин. Загинув 14 липня 2023 року у місті Часів Яр Бахмутського району Донецької області.

Іван Мазничка – уродженець села Старий Гвіздець. 25 лютого 2022 року він повернувся з-за кордону, а вже 27 лютого вступив до лав ЗСУ. Був начальником складу взводу забезпечення ремонтно – відновлюваного батальйону військової частини А 3719. Загинув 24 січня 2024 року внаслідок поранень отриманих в результаті ворожого скиду з БпЛА на позиціях ЗСУ поблизу н.п. Торське, Краматорського району, Донецької області.

Герої не помирають, вони залишаються у наших серцях…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Нагору